Dag 17 - wakker worden in Sparta

Gisteravond is het uiteindelijk na een goeie onweersbui toch weer droog geworden, vanochtend lijkt het alsof het weer niet helemaal weet wat het wil, er is bewolking en soms is het mooi blauw, zo af en toe valt er een flinke spetter regen. We pakken de biezen en rijden globaal in de richting van Korinthos. Bij een tankbeurt zegt de pompbediende (hier word je nog ouderwets geholpen en maakt de bediende met een brede grijns je voorruit ook nog schoon) dat het “strange weather” is. Dat nemen we dan maar aan. De weersverwachting is aan de oostkant van de Peloponnesos beter dan aan de west, dus gaan we die kant op. Hebben we een goeie reden om ooit de westkust nog eens te bezoeken. We volgen een prima doorgaande route tot aan Tripoli en kiezen dan de richting van het antieke Mykene. Daar maken we een korte stop, maar hebben allebei niet zo enorme goesting om nu weer oudheden te bekijken en slaan deze even over. We zien vanaf de afdaling naar beneden heel in de verte de zee, en daar ligt ook Nafplion. Dat vonden we een erg leuk stadje, dus zetten we nogmaals koers in die richting. Het is maar een klein half uurtje rijden. Bij aankomst op de kade waar alle campers geparkeerd staan is het een drukte van jewelste; de Mediterranean Boatshow is er aan de gang. Een dikke rits aan mega-jachten ligt met de kont tegen de kade. Er zijn motor- en zeiljachten en de kroon spant een enorme schuit van ik schat 60 meter lang en vijf (zichtbare) verdiepingen hoog. We parkeren de bus naast het tentoonstellingsterrein en eten er onze lunch terwijl we naar de flanerende geïnteresseerden kijken. Leuk! 

Ons doel is natuurlijk het stadje en de winkeltjes en dus lopen we een groot deel van de middag door het oude centrum. Eline slaagt nog voor wat snuisterijen en daarna plotten we in de richting van Korinthos. Nog geen idee waar we zullen of willen slapen vanavond

 De route naar Korinthos verloopt vlot via een heel stuk (tol)snelweg en dan moeten we keuzes maken. Er is een parking boven op de Akrokorinth die ik genoteerd had als eventuele nacht-stop maar er staat zoveel wind dat we die plek hoog op de berg zonder beschutting niet zien zitten. We rijden door Korinthos en andermaal over het kanaal naar Loutrakis-Perachora, waar in de buurt Kaap Melagavi moet liggen. De weg ernaartoe is mooi en voert eerst langs de kust en daarna langs een lagune. Het laatste stukje omhoog naar de kaap en dan staan we op de parking, waar eventueel overnacht kan worden. We lopen naar de vuurtoren en werpen er wat snelle blikken want ook hier is de wind behoorlijk hard. Vlakbij de Lagune hadden we ook al wat campers zien staan en we besluiten daarheen te rijden. Inmiddels zijn we aan de lagune geïnstalleerd en in gezelschap van nog 2 Nederlandse en 2 Duitse campers. Een beste stek, morgen eens kijken of het weer goed genoeg is om hier te blijven staan. Geen WiFi, geen 3g of 4g dus het blog blijft even staan.

Onze tijdelijke stek aan de lagune

 

Loutraki-Perachora, Griekenland 05-05-2019

20.00 uur - 21 graden

Luifelzicht:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb