Dag 15 - van Lac Madine naar huis

Zo was het gisteravond / last night..

 

In de vroege ochtend is het aan ons meertje begonnen met regenen, en onweren en het is niet meer droog geworden. Helaas heeft onze hond Abby een enorme angst voor onweer ontwikkeld (naast die voor vuurwerk) en stond ze bij de eerste klappen met haar voorpoten op ons bed... Dat werd een onrustige na-nacht.

Het werd binnen ontbijten vanochtend en daarna hebben we tussen de druppels door klaargemaakt voor vertrek.

Eerste doel is Verdun, althans de slagvelden rondom de stad uit de Eerste Wereldoorlog. Helaas wordt het niet droog en als we bij het Ossuaire De Douamont aankomen is het mistroostig, nat en kil. Geen weer voor een wandeling langs de monumenten. Indrukwekkend is het zo ook wel. We overleggen even en kijken de weersverwachting nog maar eens na. Voorlopig blijft het in de regio nog regenen en doordat we allebei geen zin hebben om de dag en avond alleen binnen in de camper door te brengen, besluiten we om de reis huiswaarts alvast te beginnen. We rijden door het stroomgebied van de Maas ofwel de Meuse die hier nog een onbeduidende stroom is. De dorpjes zijn wel wat armoedig allemaal, het landschap vergoedt veel. Heel langzaam wordt het een klein beetje droger ook. Maar we “ruiken nu de stal” en zetten door naar Vlaardingen. Via Sedan bereiken we de N-weg naar de Belgische grens en daarna gaat het via de snelweg langs Brussel naar Antwerpen. Helaas komen we daar in een nogal chaotische file terecht die ons drie kwartier extra kost. Net voor vieren in de middag arriveren we thuis. De hond staat meteen rechtop als de de singel naar onze straat herkent, dat is altijd zo maf. Begint te piepen als ze merkt dat we bijna thuis zijn. Ze zal de poezen missen.. Die staan ook al voor de deur en binnen vinden we een lieve verrassing nog voor vaderdag. We zetten een bakkie troost en kijken tevreden terug op een mooie en relaxte vakantie!

 

The rain and thunderstorms partly kept us and especially our dog from sleep during the last hours of the night. Unfortunately it’s still raining when we awake and when we drive to Verdun to see the monuments of WW I.

Walking in the rain does not tempt us and since the expectations remain rather bad for the day we decide to head for home. We arrive in the afternoon and look back at a very nice and relaxing trip!

Reactie plaatsen

Reacties

Jan-Willem Welbergen
4 jaar geleden

Wat een inspirerende reis. Leuk dat jullie ook een Zwitserse herder hebben en hem/haar in de camper meenemen. Een look alike! Vraag: hebben jullie de reis beschikbaar op een kaartje?

Maak jouw eigen website met JouwWeb