Dag 7 - van Lac de St Croix via Basses Gorges Verdon naar Moustiers-Sainte-Marie

Dag 7 - van Lac de St. Croix via Basses Gorges Verdon naar Moustiers-Sainte-Marie

 

De camping municipal bevalt ons allebei niet zo, en daarbij hebben we een alternatief gevonden om nog een stukkie te peddelen in plaats van aan dit grote en ruige meer. We vertrekken na het ontbijt en rijden via wederom mooie weggetjes naar de Basses Gorges Verdon. De rivier Verdon stroomt namelijk vanuit het meer weer verder, al wordt er hier en daar door middel van stuwdammen aan elektriciteit gewonnen. In dit “lage deel” van de Verdon bevindt zich ook een canyon en daar willen we in varen.

Via de app Park4Night vinden we een bijzonder plekje aan een van de meertjes die hier ook zijn. We kunnen er parkeren (overnachten helaas niet toegestaan) en kunnen met de kajak zo het meertje en de rivier op. Echt genieten dat tochtje. We varen tussen de rotswanden door tot aan het volgende meer en dan weer terug. Al met al zijn we een kleine drie uur onderweg en raken we steeds beter op elkaar ingespeeld. Ook Abby gaat het steeds beter doen. In eerste instantie is ze opgewonden en blijft ze meestal staan of anders met haar poten in het water hangen, maar gaandeweg legt ze zich erbij neer en gaat ze rustig liggen. We trekken veel bekijks met de hond in de kajak. Het is een prachtig gebied met hier en daar mooie inhammetjes en dan weer een meertje om over te steken. Af en toe laten we het roeien voor wat het is en relaxen we lekker dobberend een stukje. Na ons vaaravontuur wordt het tijd te zien waar we gaan overnachten. We kiezen uiteindelijk voor de camperplaats in het pittoreske kleine stadje Moustiers-Sainte-Marie, dat min of meer aan de ingang van de Hautes Gorges Verdon ligt. Het blijkt een enorm leuk stadje dat we bezoeken nadat we de camper hebben geparkeerd op de camperplaats. De straatjes zijn allemaal tegen steile hellingen aangelegd en hoog in de rotswanden achter de stad bevindt zich nog een klein kerkje. Het weer is heerlijk en na terugkomst bij de camper kunnen we nog lekker buiten eten. De camperplaats staat vol, met name met Franse campers. Heel veel buitenlanders zijn we vandaag nog niet tegengekomen.

 

We have chosen a spot in de lower Verdon canyon to do some more kayaking and we find ourselves a nice spot at a small lake to set off. We spent quite some hours on the water which is really relaxing and the surroundings in the canyon are beautiful. We also get the hang of it a bit more every time we set sail, and the dog seems to adjust to it too. We do get a lot of attention when people pass us and see the dog in the middle seat. Hereafter we aim for the little town of Moustiers-Sainte-Marie near the entrance of the Grand Canyon of the Verdon. This appears a nice little town with steep roads onto the rockformations behind it.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.