Dag 21 - wakker worden op Lefkas

Op de camping is nog weinig activiteit te bespeuren als we afrekenen en op pad gaan. Vandaag was volgens de eigenaar de grote dag dat het zwembad gevuld ging worden en het restaurant geopend werd. Misschien is het nog te vroeg, wij gaan er in ieder geval niet op wachten. Er schijnt een tot nog toe waterig zonnetje, vandaag wordt vooral veel bewolking verwacht en temperaturen die misschien net de 20 graden aantikken. De komende dagen zou het iets op moeten knappen maar daarna (vanaf zondag en volgende week) lijkt het weer mis te gaan en wordt zelfs weer veel regen voorspeld. We willen vandaag het eiland Lefkas verder ontdekken en nemen we mooie kustroute langs de steile westkust. Hier zijn de stranden veelal diep beneden ons, en de kleuren van het water van intens blauw tot heel zachtblauw net aan de strandjes. De weg slingert zich naar boven en beneden, door petieterige dorpjes en dito straatjes. Je moet geen vrees hebben om hier met iets groters dan een personenauto te rijden..

We hebben nog geluk met het weer want aan deze kant van het eiland is de zon nog goed aanwezig en dat maakt het voor de uitzichten wel zo mooi! Na het dorpje Athani, waar we hopen geen tegenliggers tegen te komen (bijna gelukt) rijden we naar Porto Katsiki, een kleine baai met zandstrand en krijtrotsen op de achtergrond. De weg gaat in een paar fikse haarspeldbochten naar de parking. Gelukkig is het hier eenrichtingsverkeer! In de laatste bocht raken we met de achter-onderkant even het asfalt maar kunnen geen schade ontdekken. Er zijn een stuk of vier flinke parkings maar die zijn op 1 na allemaal nog afgesloten. Er staan niet veel auto’s, maar op het strand beneden ligt al een behoorlijk aantal zonaanbidders. Die zijn hier bijna allemaal met de boot gekomen. Er worden ferry services onderhouden vanuit de dorpen op het eiland, speciaal naar dit soort afgelegen strandjes. We wagen een poging om naar het strand te lopen, maar de harde muziek van de boten en het al wat vollere strand houden ons tegen. Lijkt ons niet de ideale plek om met de hond te bivakkeren. We gaan weer terug naar de bus en gaan proberen ergens anders iets te vinden. Het doel wordt Vasiliki, aan een andere baai. Een leuk dorp met een mooi winkelstraatje. Eindelijk slaagt Eline erin om wat souvenirs te scoren. Zowaar bij een winkeltje dat door een Nederlandse vrouw wordt gerund. We ontmoeten ook haar ouders die toevallig aanwezig zijn. De Ajax-kater wordt even besproken en verder horen we een stukje familie-geschiedenis. Griekse moeder, Nederlandse vader, en de dochter is op Lefkas getrouwd en gebleven. Aan het haventje strijken we neer bij een van de vele tavernes en lunchen er aan het water.

Na deze onderbreking rijden we verder aan de oostkust en stoppen voor de dag in een kleine baai op een stukje schiereiland op camping Desimi Beach. Ditmaal wel aan het (piepkleine) strand, maar alle plekjes meteen aan het water zijn al bezet. Het weer is inmiddels wel wat omgeslagen, het zonnetje is bedekt door de wolken en er staat een best windje. Niet meer OK om buiten te zitten en de korte broek wordt door een spijkerbroek vervangen. Gezien de weersverwachting checken we bij Superfast Ferries of we eventueel de boot van zondagochtend in plaats van maandagochtend terug kunnen nemen naar Italië, en dat kan. Zo hebben we ook vier dagen om terug naar Nederland te rijden en daar nog wat van een toeristische route van te maken, dus boeken we om. Morgen willen we richting de Acheron rivier en dan zaterdagavond eindigen in Igoumenitsa voor de ferry.

Achterin dit baaitje bevindt zich onze camping.

 

Nydri, Griekenland 09-05-2019

19.00 uur - 17 graden

Luifelzicht:

Reactie plaatsen

Reacties

Wim
5 jaar geleden

Unieke kust Doortje

Doortje
5 jaar geleden

Ohhhh lefkas vonden wij ook zo mooi 😍