Dag 14 - van Xonrupt naar Lac de Madine

Donkere wolken boven het meer en boven de bergen vanochtend, en nog geen 2 minuten in het bos met Abby onderweg of er barst een fikse onweersbui los. Doorweekt kom ik weer terug bij de camper voor een verschoning. We ontbijten binnen en het blijft ondertussen flink doorplenzen. Gelukkig treffen we het even droog als we weg willen rijden. Zodra ik bij de receptie af sta te rekenen gaan de sluizen weer open en het onweert ook aardig. Het uitje naar de “Hohneck” en de rit over de hoogste Vogezen-toppen schiet er nu bij in, want het zit pot-dicht. Via binnenweggetjes rijden we uit de Vogezen en gaandeweg knapt het weer op. In de richting van Nancy is het weer stralend blauw en warm, terwijl achter ons de Vogezen onder donkere onweerswolken verdwijnen. Ons doel voor vandaag ligt in het Parc Naturel Regional de Lorraine. Bij het Lac de Madine bevinden zich een heel aantal camperplaatsen en we zijn wel benieuwd naar het meer. De omgeving is mooi, veel bossen en wat heuveltjes en veel akkerbouwland. De camperplaats biedt nog legio plekken en je kunt hier kiezen tussen een plekje zonder water en stroom en een plekje met. We kiezen voor stroom en installeren ons in het zonnetje. In de verte dreigt het echter al een beetje. Op meteo-France zien we dat ook hier onweer wordt verwacht en dat doet ons besluiten niet op het meer te gaan varen. In plaats daarvan maken we een wandeling langs het meer. Bij terugkomst begint het al te rommelen en niet lang daarna barst er een flink onweer los dat echter ook weer redelijk snel voorbij is. De temperatuur daalt binnen een half uur van 31 naar 16 graden. We zien de buien nog heel lang boven het meer in de verte hangen, hier wordt het snel droog en al rap kunnen we ook weer buiten zitten. We verkassen de camper nog even naar een plekje met zicht op het meer dat inmiddels vrijgekomen is. Ook ‘s avonds blijft het een beetje dreigend en wordt het al weer snel benauwd en warm. We maken een nieuwe wandeling naar een vogelkijkhut en komen niet meer aan kajakken toe. Bar weinig vogels gespot trouwens, wel heel veel zwanen zien we op het meer en 2 ooievaars in het weiland. We zijn nu in iets meer westelijke richting geëindigd dan bedacht, dus waarschijnlijk trekken we morgen via Verdun naar het stroomgebied van de Maas richting België.

 

Dark clouds over the campsite and the Vosges this morning. Thunderstorms and heavy rains are our part so we leave the area for dryer places. We find a nice campsite at the Lake of Madine near Verdun in the North of France and explore the lakeside on foot today. No kayaking in view of more thunderstorms in the afternoon..

Reactie plaatsen

Reacties

Evertdina
4 jaar geleden

hier nu ook onweer gehad met een flinke bui (tje). Ze voorspellen nog meer. Ik geloof dat iedereen hier het wel oké vindt. Was vandaag erg warm en benauwd. Wat een gaaf plaatje met de bliksem. Ik ben trouwens blij dat jullie aan wal zijn gebleven. Je moet er toch niet aan denken! Dikke kus

Maak jouw eigen website met JouwWeb