Dag 3 - van Kleinblittersdorf naar Nozeroy

Het vroege ontwaken is er nog niet uit bij ondergetekende, dus om zes uur eruit en met de hond op pad. Het is rustig weer, droog geworden inmiddels en een graad of 16. Thuisgekomen is Eline ook wakker en na een verfrissende douche (ideaal in de camper) doen we een uitgebreid ontbijt (thuis nooit tijd voor) en maken we kwartier. Op naar Frankrijk! De grens is hier bijna tegenover de camperplaats. We verwachten op z’n minst militaire wachtposten en corona-controles, maar niets van dat alles. Ongehinderd passeren we de grens (vraag me ueberhaupt af of hier ooit wel controle is geweest) en dan kiezen we de “binnendoor” route, met andere woorden we vermijden grotendeels de tol, via Metz en Nancy door de uitlopers van de Vogezen. We doen een paar boodschapjes bij LeClerc in Vesoul, en pogen dan een stop in de mooie oude stad Besancon voor de uitgestelde lunch. Daar is een hele grote stadsmuur en citadel, waar we helaas niet kunnen parkeren. Dat moet in de stad en dan zou je met een shuttle bus naar de citadel kunnen. We slaan het over voor nu en vervolgen onze route. Prachtige weg naar het zuiden door de Doubs. Eindelijk vinden we een parking waar de restanten van de Flammkuchen in de koekenpan worden opgewarmd en verorberd. Prima lunch! Dan is het nog een uurtje naar ons doel voor vandaag, het gehucht Nozeroy. Google Maps leidt ons via pittoreske bosweggetjes (zo smal dat niemand ons kan passeren) over steile heuvels en door diepe dalen, maar wat een mooie route! Ineens is daar bovenop een heuvel Nozeroy. We kennen het hier van twee jaar geleden. Toen maakten we er een stop om het dorpje te bezoeken, en parkeerden we op een camperplaats onder de burcht-ruïne. We hebben nu tijd zat en plannen hier onze overnachting. We staan met in totaal 2 campers, bij de ander hebben we nog geen bewoners gezien. Eerst koffie en dan maken we een nieuw rondje door het dorp.

Het is stokoud, vanaf de dertiende eeuw opgebouwd, en onze eigen koning mag zich zelfs Baron de Nozeroy noemen. Er is ergens een verbinding met het Huis van Oranje in de oudheid. Er is een prachtige klokkentoren, en leuke oude huizen waaronder een hospitaal. Op de meest strategische plek was natuurlijk de burcht, nu rest slechts een ruïne, waaronder wij met de camper onze plek hebben gevonden. Het is af en aan buiten zitten, want de temperatuur is lekker maar er is helaas ook regelmatig wat neerslag. En het stikt hier van de vliegen, om maar even iets negatiefs te noemen. Abby heeft er een dagtaak aan! Het verlangen naar lekker weer doet ons besluiten morgen via de tolweg echt naar het zuiden af te zakken.

 

An early morning start and off to France. No bordercontrols at all and we swiftly move via beautiful landscapes through the edge of the Vosges towards the old toen Besancon. Unfortunately no proper parking for a visit to the citadel so we continue to our target for today, the medieval village of Nozeroy. We find ourselves a nice spot for the night underneath the ruins of an old fortress. Although as such OK, we do experience some showers now and then which make us decide to head really south tomorrow.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.