Dag 4 - van Nozeroy naar St. Andre de Roquepertuis

 

Het werd een koud nachtje, vanochtend om half zeven was het net 9 graden buiten, en binnen niet heel veel warmer. We verkassen vandaag naar het echte zuiden, en maken ons een ochtendje kwaad op de Autoroute om aan te komen in de regio Gard, langs de rivier de Ceze. Dit is in de buurt van de Ardèche, maar omdat we onze nieuwe opblaas-kajak in rustig vaarwater willen uitproberen, leek ons een rustig riviertje wel zo aardig.

We vinden een prachtige stek op de bijna verlaten camping La Plage in St. Andre de Roquepertuis. De eigenaar is maar wat blij dat hij weer gasten kan en mag ontvangen, maar het loopt hier nog geen storm zeg maar. Wel leuk voor ons. We mogen zelf een plekkie uitzoeken en staan pal aan de rivier. Heel ver bij ons vandaan nog een camperbusje, dus Abby kan los. Ze plonst in en uit de rivier en is de hele dag zeiknat. Pas aan het eind van de middag krijgen we (Franse) buren, maar die staan ook nog drie percelen bij ons vandaan.

Zoals gezegd, we moeten de nieuwe kajak uitproberen. Die hebben we pas gekocht met het oog op het camperen, dus krijgt ‘ie een vaste plek achterin ons rijdend huis. Het opblazen is binnen no time gebeurd, en dan probeer ik Abby erin te krijgen, terwijl we nog op het gras liggen. Het kost even overredingskracht maar ze jumpt erin. Het valt nog niet mee om te water te komen want de oevers zijn hier best steil, en glad. En dus ben ik al nat tot aan m’n middel voordat ik in de boot zit. Maar ook dat is gelukt. We spreken af dat ik zelf eerst even probeer. Maar Eline ziet dat het goed is en wil toch ook wel snel mee. Terug aan de kant overreden we Abby nogmaals om in de boot te springen en dat gaat wonderwel goed. Eline vindt ook haar plek en we kiezen het ruime sop. Nou, zo ruim is dat niet want links naast de camping is een watervalletje dus kiezen we stroomopwaarts. Dat valt niet mee in een kajak want de voortstuwing komt vanuit de peddels die met de armen worden aangedreven. Kost wat moeite maar uiteindelijk lukt het ons het midden van de rivier aan te houden. Heel ver komen we niet want al snel komen we bij een stroomversnelling waar we niet doorheen zien te peddelen. Dus varen we wat heen en weer tussen de camper en de stroomversnelling om de kunst onder de knie te krijgen. Morgen op herhaling, want we blijven hier een dagje staan zo idyllisch aan de rivier. Heerlijk weer trouwens, het echte zomervakantie-gevoel als je tot ‘s avonds lekker buiten kunt zitten!

 

We make a headstart towards the real south this morning and end up in a small village on the river Ceze. We find ourselves a campsite right on the riverbank and will try out our new inflatable kayak. We even manage to take the dog with us on the river. The trip is somewhat limited due to some waterfalls but we manage to get the hang of it. Tomorrow we will stay another day at the riverbank. Lovely weather and an evening outside!

Reactie plaatsen

Reacties

Wim
4 jaar geleden

Bedankt Peter & groeten terug!
En Lee ook bedankt plezier hebben we zeker!

Peter de Gruijter
4 jaar geleden

Mijn zus in een Kayak? Je stijgt meteen 10000 punten in mijn heldenlist Wim!

Have fun en pas op voor de watervallen!

X Peet Saar en the kids...

Leo
4 jaar geleden

Hi Wim -Eline
Je weet dat ik niet echt bekend ben met de terms ‘ jaloezie ‘ ...... echter er zijn héél soms uitzonderingen , als er mensen zijn die met dit weer, ☀️in deze streek, 🇫🇷met zo’n camper 🚍onderweg zijn en genieten ! 😁👍🏻👍🏻🔝 veel olezier Guillaume... groeten aan Eline

Maak jouw eigen website met JouwWeb