Naar huis

We hadden een gezellige avond in Tolkamer. De camper stond redelijk beschut tussen twee andere maar desondanks gingen we af en toe lekker heen en weer; veel wind langs de Rijn.

Lees meer »

Naar Kleve en verder

Na een onafgebroken nacht slaap van maarliefst negen uur is het prettig wakker worden! Eruit en Abby uitlaten in het Bergse Bos. Zo vroeg op de maandag is er natuurlijk nog niemand behalve een vroege eekhoorn. Terug bij Minnie Winnie maar weer een uitgebreid ontbijt met gekookt eitje, sapje en zo meer. Hier kunnen we wel aan wennen! Dan even douchen en bij de tweede koffieronde bepalen waar we vandaag heen rijden en wat we gaan doen of zien. We hadden afgesproken om dat van het weer te laten afhangen, maar dat lijkt voor heel Nederland en Belgie en de duitse grensstreek hetzelfde: opklaringen afgewisseld met af en toe felle buien. We kiezen Kleve net over de grens in Duitsland als eerste stop. Is maar een half uurtje rijden binnendoor. In Kleve kun je de camper makkelijk kwijt op een camperplaats bij het station en daarvandaan loop je een 700 meter tot in het centrum. Parkeren op die plek lost 5 euro en daarvoor kun je 24 uren staan, maar wij hebben daar andere plannen voor. Klevr blijkt een alleraardigste plaats met tal van mooie en leuke winkels waar we nog wat gemiste camper benodigdheden vinden en Wim zelfs een stukje nieuwe garderobe. Een letterlijk hoogtepunt, want op een heuvel boven het centrum gelegen, is de Zwanenburcht met Zwanentoren. Oorspronkelijke burcht uit rond 1100 en na de middeleeuwen tot de huidige bebouwing gekomen. De naam komt van een nederlandse sage; de zwanenridder (Lohengrin - Wagner heeft hier een opera over geschreven) die op zijn door een zwaan voortgetrokken bootje in Kleve aankwam (en nog in meer plaatsen die hetzelfde claimen😩). Niettemin een indrukwekkend bouwwerk. Inmiddels hebben we ook staan schuilen voor die bui die hier en daar voorkomt, nu hier dus.

Lees meer »

Naar Limburg

We hebben allebei een beste nacht geslapen, niet wakker geweest van de kou, alhoewel het vanochtend slechts 2 graden plus was. Even de kachel aan en het is snel lekker binnen. Een kleine ronde met Abby tot op het Kootwijkerzand gelopen waar nog net de kleuren van zonsopkomst te zien waren.

Lees meer »

Camper ophalen en naar de Veluwe

Eindelijk de langverwachtte dag; we kunnen onze camper ophalen. Vroeg op pad samen met Elco en Mandy die nog extra spullen meenemen en onze auto terugrijden zodat wij uit Brabant meteen op pad kunnen. Bij Linders kampeerautos in Bakel staat onze eigen Minnie Winnie (de naam van een huurcamper met dezelfde maten twee jaar terug in amerika) klaar, en de koffie ook. We slaan onze spullen over en doen de vlotte overdracht en check. Er is niet veel veranderd sinds juni, alleen een zonnepaneel en de waterafvoer heeft een nieuwe afsluiter. We zijn dus al redelijk vlot op pad. We kregen een mooie bos bloemen, die Mandy meeheeft.

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb