EEN KORTE BREAK NAAR HET ZUIDEN VAN ENGELAND

DAG 10 - BEACHY HEAD EN TERUG NAAR DOVER

Kasteel Arundel en onze plek vannacht

 

Weer belooft het een stralende dag te worden. Arundel wordt wakker en wij kiezen het hazenpad. De eerste stop maken we in Shoreham aan de kust. Hier is een Lidl en die hebben lekkere broodjes, ook in de UK. Dan toeren we een stuk langs de kust via Brighton. Enorme Victoriaanse gebouwen sieren de boulevard, maar voor zover we het kunnen zien ook de straten daarachter. Het is er een drukte van jewelste met allerlei badgasten. We passeren de Brighton Pier, maar dit is aan ons niet besteedt. Nou zou parkeren hier sowieso al een beetje een issue worden, dus het blijft bij Brighton zien in het voorbijgaan. Vorige week hadden we onszelf beloofd om bij Beachy Head en de Seven Sisters op de kliffen te wandelen, dus tuffen we die kant op. Het is bijkans nog drukker dan laatst en op de parking bij Seven Sisters is geen plek meer. Net daarvoorbij komt ons een engelse camper tegemoet die wel heel erg het midden van de (smalle) weg houdt en ik zie het aankomen, wijk zover mogelijk uit, de berm in en rem wat af, maar zij knallen met een rotklap onze rechter buitenspiegel aan barrels. Stoppen gaat hier niet want het is veel te smal en druk dus rij ik door naar de eerste parkeerhaven een paar honderd meter verder. Daar is gelukkig plaats en we bekijken de schade. De andere camper is in geen velden of wegen meer te bekennen, maar moet ongetwijfeld ook schade hebben. Onze spiegel hangt alleen aan de bedrading van de (geïntegreerde) richting aanwijzer te bungelen… gelukkig hebben we ducttape aan boord en we plakken de spiegel zo goed en kwaad weer vast aan de houder. Thuis zoeken we het wel met de verzekeraar uit. Bij Beachy Head vinden we gelukkig ook een plek op de parking en lopen we een heel eind langs de kliffen. Supermooi hier!

in Brighton, de pier en Brighton 360

Leve de ducttape..

Beachy Head lighthouse

de eerste van de Seven Sisters kliffen

 

Volgende stop is het oude plaatsje Rye, maar hier moeten we vanwege de drukte en nul parkeerplek onverrichter zake verder rijden. Ergens voorbij Rye ontdekken we een farmshop annex café en daar doen we ons op het terras tegoed aan koffie en scones. Kunnen we ook afstrepen. Op naar Dover. We hebben de ferry om

08.00 uur op zondag dus zullen vroeg opstaan voor het inchecken. We hebben nog gecheckt of we vanavond eventueel mee konden maar daarvoor vroeg DFDS de hoofdprijs, we wachten gewoon tot morgenochtend. We vinden een plek langs de “Marine Parade” in Dover waar we mogen overnachten. Er paradeert inderdaad allerlei volk en we zijn in gezelschap van meerdere campers die wachten op het vertrek van de ferry. De laatste avond in de UK..

Scones!

Dover, onze stek voor komende nacht

Reactie plaatsen

Reacties

Peter de Gruijter.
7 maanden geleden

Prachtige reis…
Fijn dat jullie het zo heerlijk hebben gehad.