EEN KORTE BREAK NAAR HET ZUIDEN VAN ENGELAND

DAG 1 - NAAR DUINKERKE

Na een werk- en ophaal/oppasdag voor opa en oma, die doorspekt was met allerlei vervelende randverschijnselen (een lekke band op Eline's doppie en een lege fietsaccu) zijn we rond half zeven in de avond gereed voor vertrek. Het diner hebben we overgeslagen, maar onderweg doen we ons tegoed aan broodjes met gebakken ei en een paar bakken koffie. Moeiteloos gaat het via het Vlaamse land over de grens "la douce France" in. Mwah, heel pittoresk is het niet rond Duinkerke. We passeren veel industrie en belanden in de haven van Graveline (Grevelingen op z'n Nederlands) bij de terminal van DFDS. Om half tien staan we op de door ons gezochte parking.

Bij het incheck-gebouw is een parkeerplaats waar een overnachting in de camper wordt toegestaan. Het is niet meteen een charmante plek te noemen, en we staan zonder voorzieningen, maar zijn in onze hut zelf-supporting. We zijn overigens niet alleen, er staan nog een stuk of zes andere camperaars. Verder is het een af en aan van auto's, campers en vrachtwagens, van en op de Ferry die net aangekomen is. De afvaarten gaan hier ook 's nachts gewoon door. Inmiddels is tijdens dit schrijven de rust weergekeerd. De boot is gelost. Onze overtocht is om 08.00 uur morgenochtend en de bedoeling is dat je minimaal een uur van te voren bent ingecheckt. We staan pal naast de incheck, dus de wekker hoeft niet persé voor dag en dauw af te gaan. We gaan 't meemaken!

 

After a smooth three hour evening drive, we have arrived in the Port of Dunkirk/Gravelines, where we will board our Ferry to Dover tomorrow 08.00. We can stay the night at the parkinglot next to the check-in. Not the most charming place but quite OK for one night.

Maak jouw eigen website met JouwWeb