Dag 13 - van Nans naar Xonrupt-Longemer

De zon laat zich al flink gelden vanochtend en wederom zitten we buiten aan het ontbijt. De lokale kanten-maaier is ook vroeg wakker en zet om acht uur zijn brommende machientje aan voor een dagje noeste arbeid. Wij niet, we gaan maar weer eens verder met ons nomadenbestaan en kiezen pad richting de Vogezen. Eerste stuk tot aan Besancon flink binnendoor, prachtige route op soms smalle D-weggetjes langs berg en dal. Na Besancon wordt het misschien een beetje saai, langs de Route Nationale naar Nancy. Ergens halverwege gaan wij van de N-route af en doen we nog wat inkopen bij Monsieur LeClerc in Remiremont. Langs Gerardmer komen we bij de door mij bedachtte camping in Xonrupt-Longemer. Ze hebben plaats maar niet meer pal aan het meer. Gewapend met wat vrije plaatsnummers rijden we het terrein op. We waren hier 2 jaar geleden ook, en onze indruk is dat het nu flink drukker is. We zien hier nu ook volop Nederlandse en duitse campers en caravans, dat was vorige week zeker nog niet het geval. We komen hier in een echt ‘rijtje’ te staan, en dat vinden wij allebei niet zo bie. 

 

 

Enfin, we besluiten om hier 1 nachtje te blijven in plaats van 2 en dan morgen nog een stuk over de toppen van de “Ballon des Vosges” te rijden.

De kajak wordt van lucht voorzien en ‘s middags peddelen we het hele meer af. Heerlijk is dat kabbelende water om je heen, zo af en toe laten we onszelf lekker even dobberen en genieten van alles om ons heen. Rond het hele meer rijzen de hellingen met naaldbomen omhoog. Onderweg nog een tussenstop in de zon (dertig graden vandaag) en terug aan de camping gewoon maar weer een beetje relaxen; boekje erbij / spelletje erbij en gewoon niks! Na het avondmaal een rondje bos met Abby. Hier achter de camping loopt het meteen serieus omhoog maar wel met heel veel mooie bloemetjes en bomen waaronder een indrukwekkende 51 meter hoge “sapin geant”.

 

Seriously hot today with 30 degrees when we end up in the “Vosges” area in France at a lakeside near Xonrupt-Longemer. The campsite is pretty much occupied (which isn’t to our liking..) however at the lake we find some tranquility whilst rowing in our kayak. The woods behind the campground are filled with lovely flowers and trees amongst which a giant 51 meter high.

Reactie plaatsen

Reacties

Arthur Broxks
4 jaar geleden

Super mooie plaatjes weer en een mooi verslag! Keep on going!