7 mei 2012

Gepubliceerd op 23 september 2018 om 14:10

Het zonnetje schijnt vanochtend boven Page en Lake Powell, een mooie dag! We ontkoppelen de RV tijdelijk om hier in de omgeving Antelope Canyon en Horseshoe Bend te bekijken, komende nacht staan we weer op hetzelfde plekje.
Eerst op naar Antelope Canyon, net buiten Page in de woestijn. We bezoeken de Upper Antelope Canyon, hetgeen gelegen is op Navajo grondgebied. Er is ook een Lower Antelope Canyon, maar de lichtinval in de Upper Canyon schijnt mooier te zijn. Om toegang te krijgen tot het grondgebied van de indianen betaal je eerst 'permits' en dan teken je in voor een (eveneens betaalde) tour. Antelope Canyon is een zogenaamd "slot canyon", een smalle kloof tussen de rotsen, die door water is uitgesleten en waardoor het zonlicht door een smalle richel aan de bovenkant naar binnen schijnt. Bij het juiste licht en weersomstandigheden moet je dan mooie effecten kunnen zien. 

Enfin, het lukt ons nog om met de tour van 11.00 uur mee te gaan, en we worden met vijf jeeps in groepen van 14 man hobbel de bobbel door de woestijn richting de canyon gereden, al een avontuur op zich...
Het weer is prima, geen gevaar voor flash floods, dan gaan de tours uiteraard niet door, want zo'n canyon kan heel snel overstroomd raken.
We zijn dus niet de enigen die door de canyon lopen, maar de indiaanse tourguides hebben het strak geregeld, en iedereen krijgt de gelegenheid om op redelijk tempo erdoor heen te lopen, en foto's te maken. De gids wijst je onderweg op speciale lichtinvallen en structuren in de rotsen. 

Het is wonderschoon om te zien, en een hele ervaring om hier doorheen te lopen. Wonderen der natuur...!
We schieten meer dan 300 foto's met de Canon, en ook Eline blaast haar partij mee en knipt fanatiek (mooie) plaatjes met de Ipad! Het lukt helaas niet om ze hier te uploaden, maar er komen er zeker in het fotoboek terecht.

Aan het eind van de canyon sta je weer in het zonlicht, en loop je vervolgens dezelfde route terug door de donkere gangen. Het is nu veel drukker dan daarnet, er zijn inmiddels "foto tours" binnen (die kosten wat meer maar dan heb je meer tijd om foto's te maken precies op de momenten dat de zon het hoogst staat en de lichtinval het mooist is) en er zijn af en toe opstoppingen in de canyon. Het maakt het niet minder spectaculair, maar we zijn blij dat wij de doortocht wat rustiger hebben gehad.

Terug aan de ingang stapt iedereen weer aan boord van de open jeep en ga je via de zandpaden terug naar de parking. Wat een ervaring, hadden we niet gemist willen hebben!

We rijden hierna door naar een andere bezienswaardigheid in de buurt, Horseshoe Bend. Net buiten Page maakt de Colorado River een bocht in de vorm van een hoefijzer. Je parkeert en loopt  vervolgens via een flinke heuvel in het terrein naar de plek waar je de rivier kunt zien, aan de rand van de canyon. Ook hier geen beveiliging, je staat zo aan de rand, 330 meter lager stroomt de rivier. Op het Amerika forum had ik gelezen dat je de mooiste foto's krijgt als je plat op je buik aan het randje gaat liggen, en aldus geschiedde.

Met de 10-22 mm lens op 10 mm krijg je de hele bocht mooi op de foto. We genieten hier na van het uitzichten en de rust om je heen en vangen daarna de terugtocht aan. Chapeau voor Eline trouwens die ook hier van doorbijten weet en elke wandeling mee aangaat!

Na al dit natuurgeweld is het tijd voor wat relaxen en we rijden terug naar de campground, die aan Lake Powell ligt. Zwempak en broek aan, en zwemmen maar. Er is een strand vlakbij onze plek, en de middag is inderdaad relaxed!

Morgen op naar Bryce Canyon in de staat Utah (de grens Arizona/Utah is overigens op zo'n 100 meter van de camping). Volgens mij gaat nu de klok echt een uur vooruit (anders dan we dachten in Arizona dat geen zomertijd kent, is de tijd nog steeds hetzelfde als in Californie en lopen we dus negen uur achter). We staan daar op een campground in het National Park zonder voorzieningen en internet. Daarna is de bedoeling twee nachten in Zion National Park, ook op een campground zonder internet, dus het kan hierna een paar dagen duren voordat we weer iets kunnen posten...
tot dan, take care and all the best from the US of A!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb