21 maart 2018

Gepubliceerd op 23 september 2018 om 20:29

Vannacht heeft het langdurig geregend en vanochtend werden we ook wakker met het getik van de regendruppels op het dak van de camper. Had het plan om een mooie ochtendwandeling naar het strand te maken maar in dit weer het plan ook weer net zo hard laten varen! We ontbijten en rijden vanaf de campground nog 1 keer langs de Elephant seals verderop. Zowaar is het even droog en we spenderen nog een stief kwartiertje in de nabijheid van al dat moois op het strand. We maken even gebruik van de hier aanwezige WiFi om het weer bij onze bestemming voor vandaag, Monterey, te bekijken en het lijkt daar prima te zijn, droog en 19 graden. Op naar Monterey via Highway 101 in het binnenland vanwege de afgesloten Highway one. Een whale watch staat op de verlanglijst en in de buurt van Monterey bay aangekomen proberen we eerst ons geluk in Moss Landing, maar hier zijn morgenochtend pas de eerste mogelijkheden weer. Dus rijden we naar  Monterey en lopen Fisherman’s Wharf over. Een gezellig sfeertje met tal van restaurantjes en winkeltjes. We genieten er van het uitzicht en zien een flink aantal zee-otters met elkaar ravotten in de haven. De sealions liggen er ook, maar zijn te ver om goed met het blote oog te kunnen zien. Ook hier is de eerstvolgende afvaart voor een whale watch pas morgen en we boeken een trip met vertrek om 09.00 uur. De baai van Monterey is behoorlijk diep en is een veel gebruikte stop voor de migrerende walvissen (Grey whales en Humpback whales maar ook orca’s en dolfijnen worden hier gezien). Hopelijk zien we wat, het weer wordt morgen wel minder en de zee wordt wat ruw is de verwachting.

We shoppen nog bij een Walmart waar net een rescue Operation voorbij was getuige de aanwezige Fire department. De sappige details ontbreken ons..

Op Marina Dunes RV vinden we nog een plekkie voor de nacht en Eline en ikzelf verblijven nog een poos op het hiernaast gelegen strand en in de duinen. Heerlijk uitwaaien! De camping is luxe en heeft mooi sanitair dus iedereen frist weer lekker op. Ook wordt een pooltafel uitgeprobeerd. En nu hopen op een beetje redelijk weer en “sightings”..

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.