27 maart 2018

Gepubliceerd op 23 september 2018 om 20:35

Wat een kadootje, onze laatste volledige dag in de VS.

Erg vroeg opgestaan om de laatste hand te leggen aan opruim- en schoonmaakwerkzaamheden in en rond de camper en daarna het laatste ritje naar Fremont, net onder San José. Bijna de hele weg file gereden maar dankzij het vroege tijdstip van vertrek stonden we redelijk op tijd bij Cruise America voor de deur. Het inleveren was een fluitje van een cent, en kon al snel bij het in dezelfde wijk gelegen Hilton onze huurauto ophalen. Dat werd een Ford Edge, de eerste Amerikaan die ik wel lekker vind zitten en rijden.

We plannen vandaag iets langs de kust boven San Francisco en de eerste stop wordt Larkspur voor Starbucks en wifi😉.

Het komt ons hier bekend voor want hier hebben we in 2012 ook gestaan met de camper. Dan rijden we naar Stinson Beach en de mooie Bolinas Lagoon waar we worden verrast door een hele troep zeehonden op een zandplaat. In Stinson hebben we zelfs nog een tijdje op het strand liggen chillen, heerlijk warm! Daarna doorgereden naar Point Reyes Station via de prachtige Highway one. Daar bij een deli wat broodjes gescoord en door Point Reyes National Seashore gereden. Ook weer een schitterende route in de buurt van de kust met woeste baaien en stijle kliffen. Heel veel (roof)vogels maar ook koeien van de vele hier aanwezige boerderijen. Herten tot aan de kust gezien maar ook coyotes en op een zeker moment ook Tule Elks, een wapiti soort met enorme geweien. Aan het eind van de route ligt een Lighthouse op een magnifieke kaap boven de zee. 1 Stop nog om als laatste verrassing vanaf grote hoogte Elephant seals op het strand te zien. Daarna terug naar San Fran gereden wederom via de mooie Highway one. Bij Sausalito de snelweg op en via de Golden Gate bridge de stad weer in. Al met al een goed gevulde en mooie dag! We reden om 10.15 uit Fremont weg en staan om 19.15 voor de deur van ons hotelletje, Best Western in Millbrae.

Daar wordt de douche uitvoerig getest, even wat anders dan douchen in de camper of op de campground restrooms..

Alle bagage herschikken en inchecken voor de Lufthansa vlucht morgen naar Frankfurt en dan de aansluiting donderdag naar Amsterdam. We vliegen morgen pas om 15.00 dus misschien gaan we in de ochtend nog even de stad in.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb