Dag 11 - tot in Beieren

Gepubliceerd op 5 juli 2021 om 21:12

Vannacht werd ik wakker met het spookbeeld van een in de modder vastgelopen camper. Het regende al uren naar mijn idee, en we staan op gras… Vanochtend bleek het droog geworden te zijn en straalde het zonnetje al op ons bovenlicht. Het gras was nat, maar niet verzadigd en we zouden gelukkig zonder problemen de camping kunnen verlaten. Uiteraard eerst een ontbijt op het gemakkie. Een opvallend detail op een fles in Oostenrijk aangeschafte sinaasappelsap; die is “vegan”, en zelfs voorzien van een keurmerk van de European Vegetarian Union! Niks tegen vegan, en ook niet tegen vegetarisch, maar wat had men dan gedacht in sinaasappelsap tegen te komen; kipfilet?

 

We bevinden ons heel dicht bij de Duitse grens. Na vijf minuten rijden verlaten we Oostenrijk en bereiken we al spoedig Berchtesgaden. Dat is de stad waar Hitler z’n Berghof had. Vandaag willen we het wat luchtiger houden en zetten we koers naar de Koenigssee. Daar is het zo onvoorstelbaar druk op een mega parkeerplaats, dat we elkaar aankijken en woordeloos besluiten rechtsomkeert te maken. Er komen vast andere meertjes! We volgen nu de Deutsche Alpenstrasse, van oost naar west. Die begint in Berchtesgaden en eindigt bij Lindau aan de Bodensee. De komende dagen volgen we deze route verder. In onze herinnering waren er net voor Reit im Winkl in de Chiemgauer Alpen een aantal meertjes. We vinden een prima parkeerplek net voor de meertjes langs de doorgaande weg en maken een mooie hike naar en langs 1 van de 4 hier liggende bergmeren. Super relaxed en heel erg rustig, geen vergelijking met de drukte eerder vanochtend.

 

Ik maak nog wat beelden met de drone en we lopen het hele meer rond. Spotten hier en daar nog wat koeien die in het water verkoeling zoeken. Abby doet dat ook, en rent en zwemt zich rot achter talloze stokken aan. Kapot is ze na afloop. Je kunt echt merken dat ze een dagje ouder wordt. We genieten volop van de prachtige natuur, en de rust, en het mooie weer.

 

Na een goeie twee uur bereiken we de camper weer. Binnen is het een sauna, wat zijn we blij met airco in deze bus! Al snel koelen we weer wat af en plotten koers naar een overnachtingsplek net voorbij Reit im Winkl. Aan de ingang van camping Litzelau zijn een aantal prima camper-plekken gerealiseerd. Alles dik voor mekaar, we lozen grijs water en tappen de schoonwatertank weer vol en installeren ons aan de stroom. Daarna een broodje en een hele relaxte middag buiten met een boek. Deze dag kan niet meer stuk!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb