Dag 6 - tot in Mont St. Michel

Gepubliceerd op 4 januari 2023 om 19:13

Het viaduct van Dinan met beneden de camper parking

 

Ook in Grand-Champ is het kletsnat in de ochtend. Koud weliswaar niet, maar een echt lekkere ochtendwandeling zit er niet in. We zetten koers richting noorden, naar het stadje Dinan. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik er nog nooit van gehoord had, totdat het in iemands camperreisverslag genoemd werd. Niet te verwarren met Dinant in België dus. Dinan is een in de 11e eeuw ontstane stad aan de rivier de Rance, waar al vroeg tol werd geheven op vrachtverkeer. De Rance is vanuit St.Malo bevaarbaar en dus is Dinan vanaf zee goed te bereiken. Talloze malen is ook hier strijd geleverd, onder andere met de Engelsen. Het stadje heeft stadsmuren, verdedigingswerken, een chateau en een flinke basiliek uit de 12e eeuw. Deze Saint-Sauveur bezoeken we als eerste, nadat we vanaf de rivier een behoorlijk stuk omhoog over een modderig steil pad tot aan de stadsmuren zijn geklommen.

 

De Saint Saveur                                                                                                                 Abby wacht altijd trouw tot de ander naar buiten komt

 

Inmiddels is het weer droog geworden en tikt de thermometer zelfs 15 graden aan. Die mazzel hebben we wel vaker deze week. Als het erop aankomt, hebben we droog weer. Aan de stadswal ligt de Jardin Anglais vanwaar een mooi uitzicht over Dinan-Port beneden aan de rivier, en over het 40 meter hoge en 250 meter lange viaduct. In de basiliek is het reusachtig en redelijk sober, we vinden er naast talloze kleine altaren een groot altaar en daarachter een kerststal. We gaan er één voor één naar binnen, en branden een kaarsje.

 

Daarna slenteren we door het middeleeuwse oude centrum waar echt prachtige geveltjes te bewonderen zijn. Helaas zijn de meeste winkeltjes dicht tussen de middag, en sommige ook nog gesloten tot later in januari. In een crêperie doen we ons tegoed aan een heerlijke koffie-plus.

 

Het kasteeltje is helaas ook gesloten en na een paar uur dalen we via hetzelfde glibberpad weer af naar de camper-parking beneden aan de rivier. Een erg leuk stadje, niet te missen als je in Bretagne bent. Zou Anton Pieck hier wel eens hebben rondgelopen? Nu moeten we een plan trekken voor ons vervolg van de reis. Op de tweede dag deze trip reden we langs Mont St. Michel, en het lijkt ons leuk om dat nog eens te bezoeken. Via Park4Night vinden we een camperplaats dicht in de buurt en na een stief drie-kwartiertje staan we voor een…. dichte poort. Fermé van 2 Jan tot 12 Maart. We zagen wel mooi Mont St.Michel aan de horizon liggen! Gelukkig zijn er nog meer camperplaatsen in de buurt, en na een paar kilometer over boerenland en de bijkomstige drek overal aan de camper (dat wordt een Truck-wash bij thuiskomst) staan we ingeprikt aan de walstroom voor de nacht. Naast de camperplek is een fietspad dat je langs een riviertje tot aan “Le Mont” brengt, dat is iets voor morgenochtend.

 

 

 

Naast onze camperplaats het fietspad langs de rivier naar Mont St. Michel, dat je (heel) in de verte ziet liggen

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb