Dag 9 - tot in Le Crotoy

Gepubliceerd op 7 januari 2023 om 19:05

We gaan huiswaarts, maar maken nog één stop om te overnachten ergens langs de Albastenkust. In Caen beleven we een mooie zonsopkomst en de ochtendwandeling voert langs het indrukwekkende Caen Memorial. Aan de andere kant van de tuinen blijkt ook een monument voor de Britse gevallenen te zijn.

 

Dan gaan we en-route. Via de altijd weer imposante Pont de Normandie steken we de Seine over en rijden naar Dieppe. Via de alleraardigste binnenstad en het kleine haventje bereiken we een Lidl waar we een deel van de boodschappen voor thuis meteen meenemen. We scoren een doosje prima Rosé en rijden verder naar Criel sur Mer. Daar moet een camperplaats zijn die behoort tot een camping. Volgens de apps zouden campers het jaar rond welkom zijn. De route na Dieppe is prachtig en via schilderachtige valleien en dorpjes bereiken we Criel. Echter, een behoorlijk stevig hekwerk blokkeert de inderdaad gesloten camping. Van enig teken van leven is geen sprake. Er staat een telefoonnummer aangegeven, maar we hebben geen zin om op zondagochtend vroeg, als wij weg willen, weer iemand te moeten bellen om een hek open te komen maken. Dat hebben we al eens eerder beleefd. We rijden een klein stukje door tot in Criel Plage en maken een korte en behoorlijk winderige wandeling met de hond. De krijtrotsen zijn hier goed te zien en de uitzichten adembenemend. We zetten een bakkie koffie en bespreken de alternatieven voor de namiddag.

 

Niets zo veranderlijk als met ons op stap, en we verlaten de albastenkust om een kijkje aan de monding van de rivier de Somme te gaan nemen. De “Baie de Somme” staat bekend om mooie stranden, en, deze worden af en toe door zeehonden bezocht. Parkeren blijkt nog een hele klus maar uiteindelijk vinden we een prima plek voor de bus in Le Crotoy, waarvandaan we zo op het strand staan. Ook hier waaien we weg (en uit) maar maken weer een heerlijke strandwandeling. De zeehonden kunnen we niet vinden, maar het moet gezegd dat het strand hier bij eb kilometers breed is, dus misschien hebben wij ze gewoon gemist. In de buurt bij Le Crotoy is nog een camperplaats van dezelfde club die we eerder deze week veel hebben gebruikt, en daar zijn nog zat plekken vrij. Bij aankomst vinden we er één Portugese camperaar. Wij passen er dus makkelijk nog bij, sluiten stroom aan, kacheltje bij en klaar voor de avond.

 

Morgen rijden we huiswaarts en dat zal normaliter geen schrijfstof opleveren. En inmiddels heeft U ook genoeg van nóg meer strand-foto’s… Deze week hebben wij van Bretagne en Normandië genoten! Voor nu allemaal bedankt voor het meelezen, en tot een volgende keer!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.