Vrijdag 9 april 2010

Gepubliceerd op 23 september 2018 om 12:01

een hele kouwe nacht in Tekapo, wel weer helemaal strak blauw vanochtend. We vertrekken in de richting van Christchurch. Het eerste deel van de rit is mooi, maar als de bergen en heuvels eenmaal achter ons liggen en we de Canterbury Plains hebben bereikt wordt de rit een beetje saai. We zouden rond het middaguur in Christchurch kunnen zijn, maar kiezen ervoor om net onder de stad af te buigen naar het Banks Peninsula, dat is ontstaan door een groot aantal vulkaanuitbarstingen.Vroeger was dit een eiland, nu een schiereiland, en het bestaat uit meerder vulkaankraters. We rijden helemaal door naar Akaroa met de bedoeling daar eens rond te kijken. Het laatste stuk van de weg ernaar toe is prachtig, bochtenrijk en overal mooie uitzichten. 

Snel gaat het niet. Het weer is er fantastisch en Akaroa blijkt een leuk plaatsje. 

Ter plekke besluiten we om hier nog een nachtje te blijven, tenslotte zit je in anderhalf uur rijden weer terug in Christchurch, dat stellen we nog een nachtje uit. Het afscheid nemen van NZ dus ook een beetje. De camping ligt boven het dorpje, aan de baai en het uitzicht is wederom fenomenaal. 

‘s Avonds maken we een tweede rondgang door het plaatsje en hebben een forse steile klim omhoog terug naar de camping. 

We willen morgenochtend vroeg bekijken of we mee kunnen op een harbour & wildlife cruise, er komen hier veel hector dolfijnen voor, en die hadden we nog niet gezien.. je kunt er ook mee zwemmen, maar ze zien alleen lijkt ons al leuk genoeg.


Akaroa is een semi-frans plaatsje met straat namen als “Rue Jolie”, het is namelijk in 1840 gesticht door een klein groepje franse kolonisten, die de bedoeling hadden om het Zuidereiland namens de fransen te koloniseren. Helaas voor ze waren de engelsen sneller. Nog een dagje en nachtje in de natuur dus, Christchurch komt nog wel..

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb