Zaterdag 10 april 2010

Gepubliceerd op 23 september 2018 om 12:04

Weer een stralende dag! We hebben gereserveerd voor de Akaroa nature cruise van 10.15 en zetten de camper bij het haventje neer. 

Na een capuchino en een long black op een terrasje vertrekken we met een mannetje of 20 op een soort van luxe cruiseliner door de haven in de richting van de Pacific. Een echt intiem bootje, bij het aan boord stappen word je een wijntje of koffie aangeboden en er is aandacht voor iedereen. De eerste dolfijnen worden al in het haventje gezien. 

Verder richting zee komen we er nog meer tegen. Dit zijn hector’s dolphins of nieuw zeelandse dolfijnen, een zeldzame soort die alleen hier voorkomt. Naar schatting zijn er nog maar 8000 in leven. Ze zijn iets kleiner dan een ‘gewone’ dolfijn, en hebben een grijs/zwarte kleur schakering. 

Geweldig om ook deze beesten in het wild te mogen zien. Al snel zien we ook weer de blue eyed penguin voorbijkomen. Supersnel zijn die vogeltjes in het water. 

Verderop stoppen we bij een stukje rots/lavakust waar we weer ‘shags’ zien, kuifaalscholvers. De kust hier bestaat volledig uit lava en rots, de natuurlijke haven van Akaroa is eigenlijk een oude vulkaankrater. Regelmatig houden we halt bij kliffen en grotten waar duidelijk de lavasteen te zien is. Al maar meer dolfijnen komen er op ons bootje af. Ook zien we nog meer blauwoog pinguins, en zeerobben in het water. Ook een shearwater oftewel een pijlstormvogel komen we tegen. De dolfijnen blijven uiteraard de show stelen. Leuk om te ervaren dat ze met het bootje mee opvaren! Als laatste zien we nog een zeerobben kolonie, waar eigenlijk met name de jongen in een rotspoeltje zijn achtergebleven. De volwassen dieren zijn op visjacht. 

Na een uur of twee komen we weer terug in het haventje van Akaroa, een mooie ervaring rijker. Ook een geweldig leuke afsluiting van deze vakantie! 

Het voorlaatste ritje met de camper brengt ons na een goed uur terug in Christchurch waar we nog een nachtje op een camping overnachten. We hadden eerst het idee om de stad nog te bekijken maar het is al over drieen en de bus richting City gaat maar om het uur, we vinden het eigenlijk wel best en vermaken ons ook goed met een boek in het zonnetje. We ruimen we camper een beetje op en sorteren wat weg kan en wat mee moet. Morgenochtend om tien uur hebben we afgesproken bij Affordable om hem in te leveren en daarna worden we naar het vliegveld gebracht voor onze eerste vlucht, terug naar Auckland. Het zal nog vreemd zijn dit karretje in te leveren, we zijn er wel een beetje aan gehecht geraakt! 

In Auckland blijven we 1 nachtje in het Hyatt Hotel en van daar uit pogen we morgen nog een keer te bloggen, voordat we maandag van Auckland via Hongkong naar Amsterdam vertrekken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.