Zondag 11 april 2010

Gepubliceerd op 23 september 2018 om 12:07

Dan is toch het moment van afscheid nemen daar gekomen, eerst maar van de campervan. We rijden naar het depot van Affordable en worden door eigenaar Ian naar het vliegveld van Christchurch gebracht. We waren erg tevreden met de camper en de verhuurder. Affordable is een klein familiebedrijf waar wordt gehecht aan persoonlijk kontakt, en dat beviel ons best. Geen woord meer over de vuilwateraansluiting die we onderweg verloren, en wij hebben het maar zo gelaten. We waren al om kwart over tien op het vliegveld, en onze vlucht naar Auckland gaat om twaalf uur. We zijn de eerste passagiers in de wachtruimte. Omdat dit een domestic flight is, zijn er geen winkeltjes, wel koffie gelukkig. We kunnen nog even skypen met thuis. Altijd fijn! Eline heeft nog geprobeerd met een keukenmes door de controle te komen, maar die werkte gelukkig perfect. Het was een aardappelschilmesje dat we al twee weken kwijt waren, zat helemaal onderin een zijvak van de rugtas, maar het scanapparaat pikte het er toch uit. Als we er erg aan gehecht waren konden we de rugtas als ruimbagage nog laten inchecken, we hebben het maar gelaten voor wat het was. Het toestel van Pacific Blue komt op tijd binnen en vetrekt precies om twaalf uur. 

De lucht is blauw en wolkenloos als we vertrekken, en de mooiste uitzichten op de oostkust van het zuidereiland, later de Marlborough Sounds, Wellington en Cape Palliser, en zelfs de vulkanen van het noordereiland komen voorbij. Erg leuk om al die plekken waar we gereden hebben onder je langs te zien schuiven.

We hebben trouwens aardig wat afgereden deze vakantie. Op het noordereiland met de huurauto waren er dat al 1920 kilometers, op zuidereiland met de campervan is het ons gelukt om in twee weken 3280 kilometer weg te stouwen, alles bij elkaar hebben we dus 5200 kilometer gereden.. Voeg daar de vliegreis heen via Hongkong van 18.300 en terug nog eens 18.300 kilometer aan toe, dan hebben we straks zo’n 42.000 kilometer ‘verreist’; bizar toch? Het voelt niet zo aan in ieder geval. We hebben allebei een super-vakantie gehad. 

Terug naar de vlucht vandaag, we komen op tijd aan in Auckland en hadden van te voren een ‘super-shuttle’ geboekt, een soort treintaxi die meerdere mensen van het vliegveld de stad mee inneemt. Prima geregeld, en voor een fractie van de prijs van een taxi. Met zo’n drie kwartier staan we voor het Hyatt Hotel waar we een nachtje slapen. Mooi hotel, lekker luxe, wat een bedden zo groot na twee weken in de camper! 

Die bedden kunnen wachten, want eerst willen we Auckland eens verkennen. We hadden van te voren al van meer mensen gehoord en gelezen en kunnen onze eigen ervaring eraan toevoegen: niet onze stad. Veel hoogbouw en kantoren, hotels, niet zo veel sfeer. Wel een hele hoge toren, de Skytower, maar die zijn we niet op geweest. 

Wel langs de jachthaven gelopen en nog wat winkeltjes op Queenstreet langsgegaan. Terug in het Hyatt heerlijk gebruik gemaakt van de Spa, baantjes gewommen in het mooie en grote zwembad, in de stoomsauna en in de gewone sauna, en in de jacuzi. We hebben via roomservice een heerlijke club sandwich en een chicken wrap laten komen en gaan languit op het gigantische bed. Welterusten!

Het volgende blog zal waarschijnlijk van huis uit worden geschreven, tenzij we op Hongkong nog gelegenheid hebben om te internetten. Morgen om 13.20 vliegen we op Hongkong, en daarvandaan net na middernacht terug naar Amsterdam. Twee keer 12 uur vliegen voor de boeg, maar het was het allemaal meer dan waard.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.