12 mei 2012

Gepubliceerd op 23 september 2018 om 14:29

‘t was weer een warm nachtje, zonder airco in de RV.. We zijn niet verwend of zo, maar dat ding is hier pure noodzaak! Dus eerst vanochtend met El Monte pannendienst gebeld, en we kunnen daarna langskomen bij hun vestiging in Las Vegas. De monteur heeft het binnen twee minuten verholpen, en ik had het ook zelf kunnen doen.. als je weet hoe het moet..

Anyway, nog een boodschap bij de Walmart (we komen er niet vanaf) en onderweg naar Death Valley National Park. Nog een tankstop in Pahrump, waar Eline ontdekt dat er hier ook bingo barns zijn (Peter, bijna je zus kwijt…)  en daarna de wildernis in. Als eerste zien we Zabriskie Point, een uitzichtpunt over een deel van Death Valley waar een verscheidenheid aan kleur in het gesteente goed te zien is. Het leek er wel een bedevaartsoord, zo druk. Busladingen vol zelfs..

Daarna de vallei in en naar Badwater Basin gereden, het diepste punt van het westelijk halfrond en dus ook de USA, 85.5 meter onder de zeespiegel. Dit gebied is trouwens het meest warme deel van het westelijk halfrond, het warmst hier ooit gemeten is 56 graden Celcius. Alleen geevenaard door een meting in de Lybische woestijn met een halve graad. En heet is het hier, voor onze begrippen echt niet normaal. Vandaag volgens de lokale metingen 42 graden, morgen 44 graden Celsius. Na een paar stappen lopen loopt het zweet je in je oorlellen (of elders) dus zoeken we veelal snel weer de verkoeling van de RV met z’n airco op.

We lopen wel een stuk over het Basin, een zoutvlakte waaronder zich toch nog water bevindt, wonderlijk! Het water is vijf keer zo zout als in de zee. Er is hier vroeger ook zout en borax gewonnen, hier en daar zie je nog overblijfselen van mijnbouw. Voorts rijden we ‘Artist Drive’, een eenrichtingsweggetje langs de bergflanken waar je uitzicht hebt op de wonderlijke kleuren paletten van de rotsen.

We maken daarna een stop bij het visitor center waar een mooie film wordt vertoond over dit Nationale Park. Een volgende wonderlijke stop maken we via een zijweg-dirtroad naar Salt Creek. Hier loopt niet meer dan een kreekje zout water, waarin honderden desert pupfish rond dartelen. Je gelooft het gewoon niet, midden in de heetste woestijn van de USA zie je vissen rondzwemmen in niet meer dan een centimeter zout water dat zo warm als 90 graden Fahrenheit kan worden. Dit zijn overblijfselen van het zeegebied dat hier honderdduizenden jaren geleden is geweest. Wonderlijk!

Inmiddels is het tijd om de campground voor vandaag op te zoeken, die we bij Stovepipe Wells  hebben gereserveerd. Hier is een general store, een benzinepomp, een motel, een campground en een zwembad! Dus als eerste een duik in het (warme) water maar ‘t brengt wel wat verkoeling. De RV gaat aan de stroom en de airco staat te loeien, hopelijk is ‘t vannacht wat beter uit te houden. Hier vlak naast liggen nog de Mesquite Sanddunes, die we morgenvroeg willen bekijken. Daarna zetten we koers richting Yosemite, en gezien de Tioga Pass al sneeuwvrij en open is, nemen we de noordelijke route in plaats van de eerder geplande route via het zuiden. Dat scheelt flink wat kilometers, en is denken we ook een mooiere route.

Inmiddels vanavond nog wat verkoeling gezocht in het zwembad, erg apart 's avonds onder de sterrenhemel bij een graad of nog steeds 36 in 't zwembad!

Internetten is hier gratis maar eeeeeeerg langzaam, ben de halve avond al bezig met dit blogje.

Last but not least en op veler verzoek dan nog de PRIJSVRAAG!

Te winnen valt een foto-print uit de collectie van deze reis naar keuze, voor diegene die weet wat er op onderstaande foto te zien is...! Deelname staat vrij..

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb