16 april 2016

Gepubliceerd op 23 september 2018 om 15:39

Weer mooi weertje vandaag, buiten ontbijten hoort daarbij. We gaan vandaag Texas verlaten en inwisselen voor de staat New Mexico. Het eerste deel van de rit via Fort Davis naar Balmorhea is erg mooi en afwisselend met mooie bergjes en aparte rotsvormen. Na Balmorhea gaat het via Pecos noordwaarts naar Carlsbad. Enorm uitgestrekte landerijen en overal ja-knikkers en ook grotere boortorens voor de oliewinst.

Verder wel wat saai, recht-toe recht-an en heul veul wind dus hard werken om de bus recht te houden. We bereiken New Mexico, onze 9e staat deze trip. Voor Carlsbad gaan we eerst naar Carlsbad Caverns National Park, waar grotten zijn met de grootste ruimtes op het westelijk halfrond. De entree is gratis want vandaag begint de National Park week. Normaal gesproken kun je hier de grot naar beneden inlopen (een zigzag weg van een paar kilometer) en dan met een lift weer omhoog, echter de liften zijn buiten werking dus we zullen naar boven terug moeten lopen. Meteen aan de ingang al is het overweldigend groot en dat wordt alleen maar gekker naarmate je dieper de grot in komt. Alle superlatieven die hier te bedenken zijn, schieten tekort! Enorme ruimtes, overal talloze stalagtieten en stalagmieten, watertjes, ongelofelijk. Moeilijk om op foto vast te leggen vanwege het soms zwakke licht. En de grootsheid ervan is eigenlijk niet echt vast te leggen. Eenmaal onderin aangekomen zijn er restrooms en een restaurantje en vanaf hier kun je normaal
gesproken met de lift terug. Nu begint het mooiste eigenlijk pas want hier begint een 2 kilometer lange rondgang door de "big room" en big, dat is ie zeker. Wonderschoon ook, nog nooit zoveel druipsteen bij elkaar gezien. Na al dit moois lopen we terug naar boven en na een rondgang van 4 uur staan we weer in het daglicht. Het laatste stukje zien we nog vleermuizen aan het plafond hangen. Vanaf medio mei zijn dat er zoveel, dat je hier als speciale attractie het naar buiten vliegen van de vleermuizen tegen zonsondergang kunt meemaken. Maar daarvoor is het nu nog te vroeg. In Carlsbad doen we nog wat inkopen bij Walmart en scoor onder andere een extra geheugenkaart want de andere zijn nu echt vol. We stoppen voor deze dag bij het Brantley Lake State Park waar ook een campground is met elektra en wateraansluiting, het is al laat en ook weekend dus we hopen op een vrij plekje. We confisceren de allerlaatste plek, gelukkig! Is alleen wat krap dus de slideout kan niet uit maar dat nemen we graag op de koop toe. We hebben mooi uitzicht op het meer en zien er de zon ondergaan onder het genot van een wijntje. Internet vind ik via 3G en ons mifi apparaatje, het gaat alleen niet zo snel, dus veel foto's kan ik niet uploaden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb