11 mei 2017

Gepubliceerd op 23 september 2018 om 16:49

Een prachtige strakblauwe lucht verwelkomt ons deze verjaardagsochtend voor Eline. 54 Lentes jong.. Vroeg uit de veren en op weg naar Arches National Park. We proberen zo de ergste drukte voor te zijn. En dat lukt redelijk. Om half acht staan we voor de poort. We besluiten de eerste parkeerplaatsen bij de uitzichtpunten te laten voor wat ze zijn om eerst, halverwege het park, de eerste Arches te gaan bekijken. Dit park ligt bovenop een ondergronds zoutbed, dat verantwoordelijk is voor de bogen, pilaren, balancerende rotsen en ander moois van moeder natuur. Miljoenen jaren van ontwikkeling, en het komen en gaan van zeeen vormden uiteindelijk het landschap, waar zo’n 2000 natuurlijke bogen in allerlei vormen en maten voorkomen. Wij hebben er vandaag maar een paar gezien. De meest bekende liggen op loopafstand van de doorgaande parkweg. Hier en daar zijn dat korte wandelingetjes en op andere plekken moet je er een paar kilometer voor lopen. De eerste arches die we zien zijn bij The Windows Section waar we Turret Arch en North & South Window gaan zien. 

Er loopt een prachtige rondwandeling omheen, die zo af en toe nog best lasting is. Wel mooi! Voordeel van hier vroeg zijn is dat er nog relatief weinig mensen zijn en je dus de bogen soms zonder mensen erbij op de foto krijgt. 

We willen ook graag Delicate Arch zien, maar we hike ernaartoe is bijna 6 kilometer op zeer steil terrein, en ook weer 6 terug! We doen het dus met een uitzichtpunt, waarvoor we trouwens ook nog aardig moeten klimmen.

Laatste stop wordt voor de Broken Arch aan het einde van de parkweg, die eigenlijk nog een stuk doorloopt, maar men is hier met de weg bezig en de route stopt. 

Op de terugweg uit het park willen we nog wel stoppen met verschillende uitzichtpunten maar er is gewoon geen plek voor Minnie op de parkeetplaatsen. Dit park is sowieso maar karig uitgerust als het gaat om parkeerplakken voor campers, dat is in andere parken beter geregeld. Het word tijd voor een tankbeurt. Net na het wegrijden realiseer ik me dat ik de tankdop er niet terug heb opgedaan. In gedachten zie ik de liters loodvrij al uit de tank klotsen (bij sommige bochten verliezen we ook wel eens een glas of kommetje uit de keukenkastjes dus zo raar is dat niet) maar dat valt gelukkig mee. De dop ligt er nog en opgelucht rijden we verder. 

Tussenstop wordt “Hole in the Rock” waar twee eeuwen terug deense settelers een woning in een rots hebben gebouwd. Tegenwoordig een tourist trap compleet met bijbehorende winkeltjes met rotzooi (anders kun je het niet noemen). Er is de mogelijkheid voor een rondleiding die we maar overslaan. Dit hele bezoek hadden we ook kunnen overslaan.. 

Terug naar Moab en dan besluiten we om alvast door te rijden in de richting van ons einddoel voor morgen, Capitol Reef National Park. In Green River is een Koa camping waar we dachten nu een wasje te doen en waar een goed aangeschreven restaurant naast is, zodat we Eline’s verjaardag kunnen vieren. Je raadt het al, de wasserij is vanwege onderhoud dicht! Gelukkig is het weer prima en zijn de sokken inderdaad in de la gebleven. We chillen de hele middag heerlijk in de schaduw naast de camper en eten ‘s avonds een lekker maaltje in Tamarisk restaurant aan de Green River. 

Nu nog heerlijk buiten met een bakkie en het weblog en de foto’s bijwerken. Morgen onderweg naar Capitol Reef met enkele interessante stops. Tot later!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.