10 mei 2017

Gepubliceerd op 23 september 2018 om 16:46

Tik-tik-tik, drup-drup; regen! Regen? Jawel hoor, we worden wakker met het gezellige getik van regen op ons dak. Beetje fris ook nog, even kacheltje aan en nog even omdraaien maar. Even later wordt de regen minder en daarna is het droog. De wolken hebben wel de overhand. Ontbijten en op pad. We rijden weer langs highway 128, door de Colorado rivier canyon. Prachtig! We checken een paar andere campgrounds langs de rivier maar zelfs op dit tijdstip (het is half tien) zijn ze allemaal al vol. Dan naar het stadje Moab, wat een drukte zeg. Nog een paar gemiste boodschappen en dan eerst maar op zoek naar een plekje voor komende nacht. Eigenlijk willen we ook een was draaien, dus het moet een “echte” camping worden. De een na de ander geeft al langs de weg aan “sorry, we’re full”… Uiteindelijk belanden we (weer) bij een Koa camping die nog wel plek heeft. We reserveren en keren meteen om richting Canyonlands National Park. We bezoeken het “Island in the Sky” gedeelte. Er is ook een stuk genaamd “Needles” maar die twee stukken park liggen zo’n 80 mijl uit elkaar. Dat is op 1 dag geen doen. Island in the Sky blijkt schitterend. We rijden langzaam omhoog tot we ons op een hoogvlakte begeven waarlangs de Green River en de Colorado River diepe canyons hebben uitgesneden. 

Het ene na het andere uitzichtpunt komt aan ons voorbij. Soms heel letterlijk, want het is hier zo enorm druk dat je soms niet kunt parkeren. Zo druk hadden we het hier niet verwacht. Dat bleek natuurlijk al uit alle volle campgrounds, maar zo druk in de natuur… Als we wel een parkeerplekje kunnen bemachtigen (we zijn wat blij met een “kleine” camper) is de natuur en zijn de uitzichten werkelijk overweldigend. Ook niet op de gevoelige plaat vast te leggen. Immens… Het heeft ook raakvlakken met de Grand Canyon, hier en daar misschien zelfs nog mooier. 

Bij Grand View Point Overlook hebben we mazzel met een goeie parkeerplek en maken we een hike langs de rim, een wandeling langs de rand van de kloof. We zijn ook hier niet de enigen maar desondanks zeer de moeite waard. 

Onze laatste stop is de parking bij de trail naar “Mesa Arch” die bij ons eerdere passeren bomvol was. Nu lukt het en we lopen het wandelingetje naar de Arch. Ook heel indrukwekkend! 

Na al deze superlatieven is het tijd om weer terug op aarde te komen en rijden we naar onze Koa camping. We hebben inderdaad een plekje en kunnen eindelijk eens lekker buiten zitten, en buiten eten! Wifi hebben we hier ook weer dus de blogs kunnen uptodate worden gebracht. Eline heeft Netflix (zolang de internet-verbinding het doet..) dus hoeft niet zonder favoriete series, het nieuws wordt even snel gescand. De foto’s van vandaag even bekijken en op het blog zetten, zo vliegt de avond weer om. Morgen, Eline’s verjaardag (eigenlijk nu al in NL) blijven we nog een dagje in Moab en willen we Arches National Park gaan bezoeken. Dat moet vroeg gebeuren, want hoe later, hoe drukker, hebben we ons laten informeren. Oh ja, saillant detail, de laundry op deze camping wordt gerenoveerd, dus de was kunnen we nog niet doen. Met nog 1 paar schone sokken komen we in ieder geval morgen nog wel door. Het wordt waarschijnlijk zo’n 28 graden dus misschien kunnen de sokken zelfs eindelijk in de la blijven. Tot later!

 

PS geen idee waar we morgen belanden dus updates kunnen misschien later komen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb