Camper ophalen en naar de Veluwe

Gepubliceerd op 29 september 2018 om 19:55

Eindelijk de langverwachtte dag; we kunnen onze camper ophalen. Vroeg op pad samen met Elco en Mandy die nog extra spullen meenemen en onze auto terugrijden zodat wij uit Brabant meteen op pad kunnen. Bij Linders kampeerautos in Bakel staat onze eigen Minnie Winnie (de naam van een huurcamper met dezelfde maten twee jaar terug in amerika) klaar, en de koffie ook. We slaan onze spullen over en doen de vlotte overdracht en check. Er is niet veel veranderd sinds juni, alleen een zonnepaneel en de waterafvoer heeft een nieuwe afsluiter. We zijn dus al redelijk vlot op pad. We kregen een mooie bos bloemen, die Mandy meeheeft.

Onze eerste stop wordt Ikea in Duiven waar we het nodige weten in te slaan voor Minnie Winnie. Veel opbergboxen maar ook de nodige keukenspullen, hoeslakens en een topper voor bovenop het bed. Als we na een uurtje terug op de parkeerplaats zijn zit Abby ons vanop de passagiersstoel op te wachen. Geen kik gegeven dus dat biedt perspektief voor de toekomst; ze zal wel eens meer op de camper moeten passen.

Dan op naar Kootwijk via de Veluwe. We hebben gereserveerd op de Zanderdennen, een natuurkampeerterrrein van staatsbosbeheer. Een mooie stek midden in het bos en mega rustig. We horen de herten in de verte burlen! Maken een mooie wandeling over het Kootwijkerzand. Dat is de grootste zandverstuiving van West Europa en ontstaan rond 1100 door verarming van de grond na overbebouwing door de boeren van toen. Ik las dat het hier op het zand tot 60 graden kan opwarmen en in de nacht zelfs zomers tot het nulpunt kan dalen. We zien een hinde een spurt trekken over de zandpaden en hebben het heerlijkste weer! De camper wordt ingeruimd en Eline maakt er ons eigen huis op wielen van. Koffietijd buiten! Uuuh geen lucifers... gelukkig werkt een aanmaakluciferblok ook, wel snel doven! We kunnen nog heerlijk buiten genieten maar de avond zet fris in en die brengen we binnen door. Koud wordt het niet en we gaan te kooi zonder de verwarming te hoeven gebruiken.

Reactie plaatsen

Reacties

Doortje
6 jaar geleden

Ik vind het nu al geweldig.

Wim
6 jaar geleden

Haha! Wij ook!

Marian
6 jaar geleden

Heerlijk jongens gewoon genieten. En natuurlijk gefeliciteerd 🎈🤗😘

Linda van der Wulp
6 jaar geleden

Van harte gefeliciteerd, heerlijk niets meer inleveren, gewoon gaan en genieten wanneer je wil.🥂

Els
6 jaar geleden

Ziet er goed uit. Geniet ervan.

Eric Dijkstra
6 jaar geleden

mooie plek de Zanderdennen? Dan zijn jullie tijdelijk overburen van ons.

Wim Kok
6 jaar geleden

Het was een mooie plek, we staan nu op de Cokse Heiden bij Afferden

Maak jouw eigen website met JouwWeb