Naar Limburg

Gepubliceerd op 30 september 2018 om 22:07

We hebben allebei een beste nacht geslapen, niet wakker geweest van de kou, alhoewel het vanochtend slechts 2 graden plus was. Even de kachel aan en het is snel lekker binnen. Een kleine ronde met Abby tot op het Kootwijkerzand gelopen waar nog net de kleuren van zonsopkomst te zien waren.

een zondags ontbijt in de Minnie Winnie en daarna een douche en op het gemak klaar voor vertrek. Bestemming is nu Noord Limburg en omdat we de hele dag voor ons hebben gaat de tom-tom op “snelwegen vermijden”. Een mooie route voert ons via Harskamp, Otterlo, Oosterbeek en Arnhem tot bij Nijmegen. Door Berg en Dal (wat een mooi en apart stukkie Nederland is het hier) naar Groesbeek waar we langs de Zevenheuvelenweg een pompoenenboer spotten. Eline scoort een paar potige exemplaren en we rijden verder binnendoor Limburg in. 

Bij Afferden ligt in Nationaal Park Maasduinen onze tweede natuurcamping van Staatsbosbeheer: Cokse Heide. Misschien een nog wel mooiere plek dan in Kootwijk.. Prachtig gelegen midden in het bos en op steenworpafstand van de heide, die hier samen met zandverstuivingen wallen langs de Maasoevers hebben gevormd. Deze paraboolduinen ontstonden aan het eind van de laatste ijstijd, zo’n 10.000 jaar geleden. De Maas zette grote hoeveelheden klei en zand af dat in droge periodes werd opgewaaid tot stuifduinen. De boeren aan de rand van deze duingebieden hadden last van het stuifzand en vanaf 1890 werden de duinen beplant met name met grove dennen en ontstond langzaam het huidige gebied. Je kunt hier uren dwalen en dat hebben we vanmiddag dan ook gedaan. Daarnaast is het ook gewoon zalig najaarsweer en hebben we heerlijk buiten kunnen luieren, en koken. Onze nieuwe Cadac, een tafelmodel, in gebruik genomen en daarop de nasi bereid. De maaltijd wel binnen genuttigd want na zessen koelde het toch wel aardig af. De avond komen we door met Triominos, dat we hebben herontdekt..

Reactie plaatsen

Reacties

Doortje
6 jaar geleden

Zo leuk!