Zaterdag 3 april 2010

Gepubliceerd op 23 september 2018 om 11:43

Bij vertrek vanaf de Fox camping eerst even “waste dumpen”, dit kon direct naast de eigen plaats, na het legen van de vuilwatertank ook meteen maar de wc geleegd, raar dat er een rooster over het putje zit… een briesende onderhoudsman komt naar ons toe – “that’s illegal that is – you’re not supposed to dump your toilet on the wastewater – that runs straight to a farm – normally you would be fined” – enfin met onze excuses voor de illegale lozing (wisten wij veel) namen we het hazenpad.


Eerst op naar Lake Matheson, vlakbij de camping voor een wandeling rond het meer en maar eens kijken of we zo’n beroemde reflectiefoto kunnen maken. Helaas, te veel wind en te weinig reflectie, en de toppen van Mt Cook en Mt Tasman dik in de wolken. 

Wel een aardige wandeling, MET swingbridge! Eline raakt er bedreven in..

Wat inkopen gedaan in ‘t dorp en tanken dan op richting Wanaka via de Haast Pass. Een mooie route. Onderweg komen we nog een nieuwe variant tegen op de one lane bridge: een one lane bridge met twee keer een passeermogelijkheid…

Langzamerhand begint het dicht te trekken en te regenen, en harder te regenen. Man, wat een regen kan hier vallen! We stoppen nog even op Haast Pass bij een waterval (alsof de regen nog niet genoeg was) maar worden direct aangevallen door horden sandflies dus we zitten binnen no time weer terug in de camper. Samen met enkele tientallen sandflies, dat wel weer natuurlijk..

Verder rijden we en we maken nog een stop voor een wandeling in de regen (we laten ons niet kisten) naar de Blue Pools. Een leuke wandeling door het woud (elke keer als we hier een bos inlopen hebben we het gevoel in de Riviera hal te lopen, maar dan zonder beesten). Wat zijn er trouwens bizar weinig vogels hier te vinden. Als we ze zien zijn ze heel mooi, maar ze zijn niet overbevolkt. Over de rivier zijn nog twee leuke swingbridges geplaatst, dat zijn er drie vandaag (bij Lake Matheson ook al). 

Blijft een leuke ervaring, alsof je op een springkussen loopt. Verder rijden we langs het immense Lake Wanaka (vanaf het begin van de weg erlangs nog 45 kilometer naar het plaatsje Wanaka en dat ligt ook aan het meer, om even de afmetingen hier weer te geven) waar we eerst het idee hadden in de buurt te wildkamperen maar het weer wordt steeds rotter, veel wind en ook veel regen. 

In Wanaka zelf is het bere-druk vanwege de Warbirds Over Wanaka, een vliegshow die hier met pasen plaatsvindt. We rijden dan maar door over de Cardrona Road met talloze haarspeldbochten afdalend naar Queenstown, de adrenaline hoofdstad van de wereld. Dit is DE plek voor bungeejumpen, parasailen, paraspringen, powerboaten en nog zo wat van die “thrills”. Het regent dat het giet en we zetten de camper op de top 10 camping voor een fijne douche morgenochtend..

tot blogs!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb