15 mei 2012

Gepubliceerd op 23 september 2018 om 14:38

Yeah, we hebben weer internet... na twee dagen van afwezigheid, zonder internet en telefoonbereik, zijn we inmiddels half in de bewoonde wereld terecht gekomen en hebben internet, nog geen telefoon...
Na een ijskoude nacht op Wawona campground in Yosemite, vroeg uit de veren en op pad naar Mariposa Grove, waar Giant Sequoia's in het bos staan, Californische woudreuzen. 

We zijn erg vroeg denk ik, want hebben tijdens onze wandeling naar boven tussen de woudreuzen het rijk alleen. Al op de parking staan de eerste giganten, allemachtig wat hebben die bomen afmetingen! We lopen een trail naar de beroemdste bomen hier, de Grizzly Giant, de Tunneltree en de Fallen Tunneltree, en maken nog een stop bij een museum. 

Het is een pittige wandeling, alsmaar berg-op, en we lopen alles bij elkaar een uur of drie door het woud. Allerlei verschillende eekhoorns en mooie vogels gezien, helaas geen hertjes vandaag, en de beren en coyotes blijven ook voor ons verborgen. 

Op de terugweg naar beneden is te merken dat het al veel drukker wordt. Ook onderweg met de camper weer terug richting Yosemite Valley is het nu druk. We hebben wat veel tijd besteed aan de grote bomen, en ook energie, want de door ons geplande wandeling naar de Vernal Falls (watervallen) gaat gewoon te lang duren en wordt gewoon teveel van het goeie. We besluiten om de Glacier Point Route te rijden, die eveneens vroeg open is dit jaar. Deze route is een kleine 17 mijl bergop en eindigt bij een uitzichtpunt, Glacier Point, waar je uitkijkt over Yosemite Valley, en de bergen Half Dome en El Capitan, en de watervallen Vernal Falls en Yosemite Falls ziet stromen. 

Een imposant uitzicht, en we nemen de tijd om het op ons in te laten werken. Machtig mooi! We nemen uiteraard dezelfde route weer naar beneden en bezoeken dan nog Yosemite Valley. Hier is het een drukte van belang, bizar voor een gewone door-de-weekse dag in mei. We lopen Yosemite Village in en doen nog wat toeristen-inkopen.. 

Op een parkeerplaats met uitzicht op Yosemite Falls, komen er twee bevriende amerikaanse echtparen aan ons vragen wat dat nou kost, zo'n camper huren, en of je er met z'n vieren in past. Eline geeft ze een rondleiding, en ze kunnen er maar niet over uit dat we dit vanuit Europa allemaal geregeld hebben en dat het zo voordelig is (hier lokaal zo'n ding huren is veel duurder). Bij het verlaten van de Valley staan we zowaar in de file, gelukkig maar kort, en daarna verlaten we Yosemite in de richting van San Francisco, onze laatste stop deze reis. Het is vanaf hier zo'n vier en een half uur rijden, en het is al rond vijven 's middags. Na een uurtje rijden richting Westen, stoppen we ermee voor vandaag. We vinden een leuke camping, Yosemite Pines aan de Old Highway 120. Een beetje verstopt vanaf de hoofdroute, erg mooi midden in het bos en we genieten nog even van de laatste zonnestralen deze dag. 

De avondwandeling voert over het camping-terrein en uiteraard komen we een poezenbeest tegen, een krolse zelfs! Maar goed dat Charlie niet in de buurt is..

Morgen de laatste grote trek deze reis met de camper. Op naar San Francisco waar we de laatste dagen hier gaan doorbrengen. Daar zullen we denk ik wel weer kunnen internetten, dus kunnen we jullie up-to-date houden de laatste dagen.
De juiste oplossing voor de prijsvraag hebben we nog niet binnen overigens, het was geen vogelnest!

groetjes uit zonnig Californie, Eline & Wim

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb